Starte NUF, men er skeptisk

Hva slags bedriftsform skal du velge? Hvilke plikter har du overfor myndighetene? Hvordan fungerer regnskapsføring? Alle bedriftsrelaterte emner tas opp her.

Starte NUF, men er skeptisk

Innlegg anders » 15 Apr 2009, 18:50

Går rundt og lurer på om jeg skal starte et NUF, men er skeptisk pga all den negative medieomtalen selskapsformen har hatt de siste årene.

En av tinga jeg er redd for, er at det vil bli vanskelig å få tak i regnskapsfører. Er det noen som har erfaring med dette, og kan dele sine erfaringer med meg?

Jeg vil drive lovlydig, men pga risiko så er jeg veldig interessert i å starte NUF. Spesielt ettet at jeg leste denne avisartikkelen fra Aftenpostens økonomispalte;En konkurskonges betroelser om NUF [PDF]
Favoriser og Del
Gjest
anders

Regnskap – ingen fare

Innlegg Henrik » 15 Apr 2009, 20:29

Takk for tipset om artikkelen, den var interessant lesning. Har selv drevet NUF, og det er fin-fine greier. Kan ikke svare på om det er vanskelig eller ei å skaffe regnskapsfører, men jeg kan gi deg et råd: Før regnskapet selv.

De fleste som starter et NUF er smarte, fordi de ser fordelen med hensyn på personlig risiko. Dog skorter det ofte på kompetansen, siden aksjekapitalen man må skyte inn i «NUFFer» ikke trenger å være særlig høy. Det vanligste er at folk mangler kompetanse (og programvare) innen regnskapsføring, og det fører til hodebry for mange gründere.

Hvis du ikke har planer om ansatte i selskapet, så finnes det faktisk en egen og gratis regnskapsskole på nettet. De gir også bort fullstendig programvare som du kan bruke til å føre regnskapet ditt.

Programmet (og skolen) er norsk, så du burde virkelig sjekke det ut. Her er et par lenker til deg (og ikke la deg skremme av det tilsynelatende dårlige designet)… Det er faktisk et rimelig godt besøkt fora på siten deres óg.


Vil også si at regnskap er egentlig litt oppskrytt, med hensyn på vanskelighetsgrad altså. Det er egentlig rimelig rett frem, så fort man har forstått terminologien som brukes.

Husk også at det er lurt å ha litt kunnskap innenfor regnskap, siden du kan ta bedre beslutninger med substans i foretakets økonomi. Dessuten vil potensielle interessenter som investorer, banker og så videre ofte spørre om regnskapsmessige forhold.
Brukerens avatar
Henrik
grunnlegger
grunnlegger
Innlegg: 91

Re: Starte NUF, men er skeptisk

Innlegg Arne Olav » 28 Mai 2009, 17:20

anders:Går rundt og lurer på om jeg skal starte et NUF, men er skeptisk pga all den negative medieomtalen selskapsformen har hatt de siste årene.

En av tinga jeg er redd for, er at det vil bli vanskelig å få tak i regnskapsfører. Er det noen som har erfaring med dette, og kan dele sine erfaringer med meg?


Nei, det blir ikke vanskeligere å skaffe regnskapsfører! Fakstisk så er veldig mange regnskapsbyrå registrert som NUF foretak i dag. Personlig så bruker jeg Kontorfabrikken som regnskapsfører ettersom jeg også fikk de til registrere mitt nuf foretak.

Spør man meg så alle organisasjonsformer bedre enn enk.
Gjest
Arne Olav

Re: Starte NUF, men er skeptisk

Innlegg Dansk NUF » 24 Jan 2010, 23:01

Det er faktisk muligt at starte NUF på et dansk SMBA selskap (samme som et ApS, men uden kapital) i stedet for et engelsk Ltd
Gjest
Dansk NUF

Re: Dansk NUF

Innlegg Henrik » 15 Feb 2010, 00:40

Hei, er du dansk? Kan du fortelle litt om hva et SMBA selskap er, eventuelt linke til troverdige kilder og kanskje utdype i korte drag hva et ApS er? Er dette dansk terminologi?

Jeg mener en av grunnene til etableringsfriheten innenfor EØS-sonen utgår fra en dom med presidens fra EU-domstolen.

Det gikk en sak i EU-domstolen mellom den danske stat og en dansk statsborger. Sakens anliggende var at den danske stat mente vedkommende ikke hadde lov til å opprette et passivt utenlandsk selskap for å starte drift i et NUF, eller DUF (dansk utenlandsregistrert foretak?), i Danmark. Danske myndigheter ble felt i en knusende dom. Folk hadde full frihet til å etablere selskaper i hvilket land de ville, og opprette avdelinger av disse i land innenfor EØS.

Kanskje konsekvensen av dommen ble selskapsformen SMBA i Danmark? Kan du fortelle litt, er veldig nygjerrig.
Brukerens avatar
Henrik
grunnlegger
grunnlegger
Innlegg: 91

Re: Starte NUF, men er skeptisk

Innlegg DanskNUF » 13 Mar 2010, 04:45

hei

se hos presswire her http://presswire.no/default.asp?obj=8&id=24715

RexKern skriver meget om NuF av SMBA her http://www.rexkern.com
Gjest
DanskNUF


Gå til Bedrift og Myndighetercron