Til krig mot NUF selskaper

Hva slags bedriftsform skal du velge? Hvilke plikter har du overfor myndighetene? Hvordan fungerer regnskapsføring? Alle bedriftsrelaterte emner tas opp her.

Til krig mot NUF selskaper

Innlegg Grunder » 07 Okt 2009, 22:18

Kom over en artikkel som fikk blodet til å koke. Den er skrevet av Hilde Loftesnes Nylén, faglig-politisk sekretær i "Nei til EU" og publisert på Frifagbevegelse.no - Hun mener at vi må forby NUF-selskaper, eller som hun skriver i ingressen: Er ikke hensynet til et anstendig arbeidsliv, kampen mot sosial dumping og økonomisk kriminalitet viktigere enn å tilpasse seg EU?

Videre går hun til angrep på selskapsformen, og hevder at de som starter norskregistrert utenlandsk foretak i stor grad bidrar til sosial dumping, ulykker og skatteunndragelser.

Dette gjør hun uten å dokumentere én eneste påstand. Hun forstår heller ikke at Norge er en del av Europa, og at vår grunn til å være med i EØS er for å fremme norske interesser i Europa. Vi er forøvrig enige om at Norge ikke bør bli med i EU, men denne selskapsformen er viktig for norske og innovative gründere.

Derfor er det særlig provoserende å lese følgende:
Hilde Loftesnes Nylén:Det er prisverdig av skatteunndragelsesutvalget å foreslå å forby NUF’er som er registrert utenfor EØS, men skal man få bukt med dette uvesenet er det ikke nok å stoppe de få som er registrert på Seychellene. Det er alle de tusenvis av postkasseselskapene registrert i Storbritannia og andre EØS-land finansministeren må til livs. Da vil både Skatteetaten og fagbevegelsen få en lettere hverdag.


Ok, så hun mener at det viktigste er å tekke Skatteetaten og fagbevegelsen, men ikke gründerne? Hva om hun foreslo at aksjeselskaper var unntatt revisjonsplikt og kravet til egenkapital senket? For ikke å snakke om færre rapporteringskrav for de minste? Da ville vi kanskje ikke hatt tusenvis av NUF-selskaper her til lands, men heller mange små AS som sikret gründere fra høy personlig risiko.

Det er nå engang slik at det er innovative og målrettede gründere som drar næringslivet videre. Store og tunge organisasjoner og bedrifter har alltid problemer med å tilpasse seg. Det har ikke små firmaer, og derfor dukker det alltid opp små og innovative foretak i næringslivet. Problemet er at de som ønsker å kjøre frem disse ikke har en god nok selskapsform i det norske byråkratiet, og derfor bruker NUF.
Favoriser og Del
Brukerens avatar
Grunder
noobie doobie
noobie doobie
Innlegg: 5

Gå til Bedrift og Myndighetercron