Hva er selvutvikling?

Registrerte medlemmers artikler. Her kan du skrive og tipse om egne artikler og prosjekter.

Hva er selvutvikling?

Innlegg Picxx » 06 Okt 2010, 22:25

I løpet av de siste årene har det dukket opp et nytt fenomen. Eller, fenomenet i seg selv er ikke noen nyhet, men buzzen og aktiviteten rundt dette fenomenet har tatt av i stor grad. Hva jeg snakker om? Dette man kaller for selvutvikling. Jeg skjønner ikke helt at folk betaler i dyre dommer for å gå på kurs og lære seg selvutvikling. Man bestiller private timer til spesialister, eller deltar på kurs i grupper for å lære seg selvutvikling. Så spørsmålet mitt blir egentlig hva selvutvikling i realiteten er?

For å forklare dette på en enkel og ikke alt for innviklet måte tenkte jeg å bruke litt billedlig tekst, slik at alle kan kjenne seg igjen i det som forklares. Jeg husker tilbake til mine barndomsår. Jeg ble skikkelig happy den dagen mor og far tok seg råd til å kjøpe inn min første tohjulssykkel. Saken var at jeg var 6 år gammel og alle naboguttene allerede hadde cruiset rundt i nabolaget på tohjulssykler en god stund. Sammen med selve sykkelen hadde mine foreldre også kjøpt inn støttehjul, slik at jeg ikke skulle falle av og slå meg så mye i begynnelsen. De trodde selvsagt også at selve læringsprossesen ble enklere om jeg fikk hjelp av støttehjulene.

Sta som jeg var skrudde jeg kjapt av støttehjulene, for jeg skulle da ikke være mindre tøffe enn de andre gutta i nabolaget. Jeg kastet meg på sykkelen og det ble mangt et fall og mange skrubbsår på knærne. Men gutten ga ikke opp, så etter et par dager med litt fall og ball kunne han sykle, om enn litt ustøtt, rundt omkring på tohjulingen. Følelsen av å oppnå det man skulle og å komme i mål var ubeskrivende.
Denne samme følelsen er det folk leter etter i dag. Denne samme følelsen er det folk går på kurs, kjøper inn bøker og tråler internett for å finne igjen til i dag. Selvutvikling er ikke det å nå sine mål eller å sette seg mål. Selvutvikling er den gode følelsen man får når man har nådd sine mål, eller den stålviljen man tilegner seg når man setter seg mål.

Alle hadde vi denne kvaliteten som barn. Men, etter et langt voksen liv hvor du kanskje har hørt det flere enn en gang at du passer så godt i din 9 til 4 jobb. Hvor vasking, matlaging, ungepass og administrasjon i hjemmet opptar resten av din ledige tid, har denne følelsen måtte vike plass for andre følelser. Følelser som stress, angst, anger, sinne og frustrasjon. Man trenger i bunn og grunn ikke betale en spesialist femsiffrede beløp for å lære seg å finne tilbake til denne følelsen. Det eneste man trenger er å lære seg å prioritere, og å ta seg tid til seg selv, også i hverdagen.
Joda, det er viktig å sette seg mål. Det er også viktig å oppnå disse målene, men akkurat det er ikke noe mål i seg selv.
Setter du deg et mål og oppnår det uten å kjenne en skrekkblandet fryd av opphisselse, glede og en liten sorg for at det er over .. vel, da kan man like gjerne sammenligne det med å gå og hente posten hvor det eneste man finner er stadig flere regninger.
Slutt å vær så voksen, finn tilbake til barnet i deg og finn igjen denne følelsen.
Det er DET selvutvikling handler om!

Forfatteren driver selv en del nettsteder hvor han forsøker å hjelpe folk på forskjellige måter. Noen av disse nettsidene er blant annet http://diggmeg.com og http://norskeplugins.com hvor du kan finne en god del informasjon om forskjellige tema.
Favoriser og Del
Picxx
Bill Gates
Bill Gates
Innlegg: 1

Gå til Artiklercron