Plastikkirurgi eller psykolog?

Registrerte medlemmers artikler. Her kan du skrive og tipse om egne artikler og prosjekter.

Plastikkirurgi eller psykolog?

Innlegg LinnG » 28 Jan 2010, 10:59

Skal man gå rundt med et dårlig selvbilde på grunn av sitt utseende eller skal man gjøre noe med det?

Bør man gå til en plastisk kirurg eller en psykolog? En psykolog kan med sin behandling forandre og forsterke selvbildet vårt. En plastikkirurg kan med sin behandling forandre vårt utseende.

Uansett hvilken vei som er den rette å velge for deg, så kan man konstatere at flere og flere velger å legge seg under skalpellen isteden for å sette seg på psykologens sofa. Her følger en kort guide til de vanligste plastiske operasjonene.

Bilde

1. Brystforstørrelse - en brystforstørrelse innebærer at et Silikonimplantat plassers under huden på brystet, enten bak eller framfor det eksisterende brystvevet. Størrelsen på implantatet avgjør hvor stor forstørrelsen av brystet blir. Kostnaden for en brystforstørrelse kan være opptil 40 000 kr. Inngrepet utføres i narkose, og tar ca 2 timer. Resultatet av brystforstørrelsen anses å være permanent, men implantatet må byttes etter 10-15 år.

2. Neseplastikk - En neseplastikk kan forlenge, forandre, forme eller forstørre nesen og har som oftest en ganske så dramastisk forandrende effekt på en persons utseende. Dette kommer av at nesten utgjør et viktig fokuseringspunkt i ansiktet. En neseoperasjon utføres i narkose, inngrepet tar 1-3 timer og det koster ca 30 000 kr.

3. Ansiktsløftning - En ansiktsløftning strekker huden i ansiktet på en måte som gjør at de underliggende konturene i ansiktet blir mer fremhevende, noe som gir oss et mer ungdommelig utseende. Med et ansiktsløft fjernes hud og underliggende vev. Inngrepet tar ca 2 timer og utføres i narkose. Kostnaden for en ansiktsløfting kan være opptil 45 000 kr.

Les mer om disse operasjonene på Norges nye informasjonsportal om plastikkirurgi - http://www.plastikkirurgi.nu
Favoriser og Del
LinnG
Bill Gates
Bill Gates
Innlegg: 1

Gå til Artiklercron