Publiseringsløsning

Zen Cart, OS Commerce, Drupal, phpBB og Wordpress er alle eksempler på CMS. Diksuter og finn et CMS som dekker dine behov.

Publiseringsløsning

Innlegg Henrik » 07 Okt 2009, 20:06

En publiseringsløsning, publiseringssystem eller CMS som de ofte kalles, er som beskrevet i ordboken under, hva er CMS?, en løsning som lar deg administrere innhold, design, funksjonalitet og så videre. Det er altså mulig å få en flott og funksjonsrik webside uten nevneverdig kompetanse fra før.

Hvordan velge best publiseringsløsning?
Det finnes et hav av publiseringsløsninger, og desto viktigere er det å velge det publiseringssystemet som er best på å utføre de oppgavene du ønsker det skal utføre.

Uavhengig av om du skal starte nettbutikk, blogg, webside eller noe annet, er dette de viktigste tingene du kan gjøre forut for valg av publiseringsløsning:
  • Velg et CMS som publiseres under open source-lisens
  • Sjekk om nettsamfunnet rundt publiseringsløsningen er stort og velfungerende
  • Undersøk at publiseringsløsning og evt. moduler/addons blir oppdatert
  • Se til at publiseringssystemet har støtte for funksjonaliteten du ønsker
  • Pass på at publiseringsløsningen er mye brukt ellers på nettet

Ved å velge en publiseringsløsning som distribueres som open source, vil du selvsagt nyte godt av at publiseringsystemet er gratis. Videre slipper du å forholde deg til et begrenset antall utviklere, som ofte er vanlig med "lukkede" CMS.

Du får altså tilgang til bred kompetanse og billige utviklere, fordi gratis publiseringsløsninger har nettsamfunn som kryr av dyktige webdesignere og webutviklere, samt. at alle konkurrerer om oppdrag.

Desto bredere tilhengerskare et publiseringssystem har, dess mer kan du forvente av det. Ved å passe på at det publiseringssystemet du velger er mest brukt, får du også et CMS som ved høyere sannsynlighet kommer til å utvikle seg etterhvert som evolusjonen på nett går videre.

Hvordan få mest ut av en publiseringsløsning?
Sett deg skikkelig inn i publiseringsløsningene og studer det CMS'et du går for inngående. Les alt av dokumentasjon, og spør utviklerne i diskusjonsfora på sidene til de respektive CMSene. Da vil du se hvilke fordeler (og eventuelt ulemper) det kommer med.
Favoriser og Del
Brukerens avatar
Henrik
grunnlegger
grunnlegger
Innlegg: 91

Gå til CMS – Content Management Systemscron