affiliate tips

Hjelpt til og informasjon om Affiliate Markedsføring. Herunder affiliate-programmer som Tradedoubler, EuroAds, Amazon, ebay og så videre.

affiliate tips

Innlegg Affiliate » 10 Apr 2009, 16:54

Jeg har brukt mye tid på affiliate marketing og hatt ganske gode resultater. Har nå lest noen av artiklene på nettbladet og de er gode, så jeg vil takke med en liste over noen av triksene jeg har lært meg opp gjennom. Noen av rådene er nok velkjent for de fleste, men poster dem allikevel.

  1. Få så god plassering som mulig i søkemotorene og følg med på resultatene og sjekk hva du kan gjøre bedre. (doh!)

  2. Bruk mer tid på markedsføring av siden enn på ting som design og innhold. De fleste bruker mest tid på siden og for lite på markedsføring og tjener derfor mindre penger.

  3. Bruk tekstlinker ikke bannerannonser. Tekstlinker gir flere klikk enn bannere, så det er ikke sant at et bilde sier mer enn tusen ord.

  4. Ordet "gratis" er oppbrukt. Ikke bruk det hvis du ikke skal gi bort noe gratis.

  5. Finn ut hva alle konkurrentene dine gjør, hva som fungerer og gjør det bedre enn dem.

  6. Sjekk salg og klikkene fra affiliatesidene dine. Hvis noe går dårlig så må du endre strategi. Ikke vent på noe som ikke kommer.

  7. Lær mye om produktene eller tjenestene du promoterer. Jo mer du kan si jo mer troverdig blir du.

  8. Du må aldri kopiere innhold, lag unikt innhold.

  9. Meld deg på alle relevante nyhetsbrev for å høste inspirasjon (og se andre konkurrenters strategier).

  10. Samle inn eposter som du kan sende tilbud til senere. Det er sånn du får prosjektet til å vokse. En lang liste med eposter kan sammenlignes med en stor e-penis.
Favoriser og Del
Gjest
Affiliate

Re: affiliate tips

Innlegg Henrik » 24 Aug 2009, 08:13

Hei, og takk for dine insights, Affiliate. Sitter og nikker på hodet av det meste her Vil komme med noen kommentarer til det du har skrevet, jeg.

Punkt 2 er noe veldig mange, inkludert megselv, glemmer. Dog skal det sies at jeg ikke akkurat er noen supermann hva angår design. Jeg kan programmering i både HTML og CSS, og har over middels ferdigheter i Photoshop. Men for å være helt ærlig, så har jeg ikke kreativiteten til å lage noe bra. Ikke er jeg særlig flink med fargevalg heller. Dette vitner, som du ser, denne siten om :)

Punkt 3 har jeg fått bekreftet ved forsøk jeg har gjort óg. Tekstlinker > Bannerannonser, hvis formål ikke er å bli sett og skape egen merkevare. Og det er jo sjelden noe små affiliates er opptatt av. Selskaper som Deal, Komplett og MPX på sin side, nyter godt av at hele internett er plastret med logoene deres. Det bygger merkenavnet deres.

Punkt 4 og bruken av ordet «gratis» er absolutt riktig. Mange hevder de gir vekk ting gratis, mot at folk skriver inn eposten sin. Det karakteriserer jeg ikke som gratis, for da betaler de besøkende med sine personlige opplysninger. Skal man først gi vekk noe gratis, så bør det være helt uten forbehold om noe. Til gjengjeld vil man potensielt kunne få mange linker, dersom det som gis vekk er bra.

Punkt 7 har jeg god erfaring med. Da jeg solgte et relativt lettsolgt produkt på QXL, merket jeg at mine første fastprisauksjoner ikke konverterte bedre enn 1-2% (innebærer at 1-2 stk av 100 besøkende kjøpte, for de som ikke skjønte det). Jeg leste meg hardt opp på produktet, og skrev om hele annonsen og la fokuset på hvordan kunden ville føle seg med produktet. Gjett om ting tok av. Jeg var faktisk oppe i hele 12% konverteringsrate, hvilket er enormt bra.

Å skrive så godt at man appellerer til hvordan kunden vil føle seg med et produkt, forutsetter at man vet godt hva produktet er og hva det tilfører... Altså at man kjenner produktet godt :)

Punkt 10 e-penis, hehehe :)
Brukerens avatar
Henrik
grunnlegger
grunnlegger
Innlegg: 91

Re: affiliate tips

Innlegg NHill » 10 Aug 2010, 02:59

Takk for gode tips. Er enig i at det å skaffe trafikk er det absolutt viktigste. Samtidig er det viktig å huske at det hjelper lite med mye trafikk om ikke de besøkende blir værende. Synes spesielt dette er et godt poeng:

"Punkt 7 har jeg god erfaring med. Da jeg solgte et relativt lettsolgt produkt på QXL, merket jeg at mine første fastprisauksjoner ikke konverterte bedre enn 1-2% (innebærer at 1-2 stk av 100 besøkende kjøpte, for de som ikke skjønte det). Jeg leste meg hardt opp på produktet, og skrev om hele annonsen og la fokuset på hvordan kunden ville føle seg med produktet. Gjett om ting tok av. Jeg var faktisk oppe i hele 12% konverteringsrate, hvilket er enormt bra.

Å skrive så godt at man appellerer til hvordan kunden vil føle seg med et produkt, forutsetter at man vet godt hva produktet er og hva det tilfører... Altså at man kjenner produktet godt "

Interessant at du økte konverteringsraten så enormt mye. Det sier litt om hvor viktig måten ting blir lagt fram på er. Og ikke minst at du har god kjennskap til eget produkt.
Gjest
NHill

Re: affiliate tips

Innlegg NHill » 29 Des 2010, 12:59

Mulig jeg postet denne på feil forum. Men her er 7 tips som har hjulpet meg enormt når det gjelder ppc for affilaite programmer:

http://forum.nettbladet.com/internettsalg/ppc-7-tips-t105.html


Sist flyttet til topp av drupal den 29 Des 2010, 12:59
NHill
Bill Gates
Bill Gates
Innlegg: 3


Gå til Affiliate Markedsføringcron