5 råd for nybegynnere for å få et storslagent logodesign

Registrerte medlemmers artikler. Her kan du skrive og tipse om egne artikler og prosjekter.

5 råd for nybegynnere for å få et storslagent logodesign

Innlegg Mesterlink.no » 07 Okt 2011, 14:15

Om du driver en forretning, bør du vurdere å få designet en logo. Kanskje føler du deg litt overveldet, og vet ikke helt hva du skal se etter, og hvordan du skal gå fram. Om det er tilfelle, har du kommet til rett sted. Her er fem tips for begynnere som vil vise deg hvordan du får designet en storslagen logo.

1. Logoen bør være allsidig. Du kommer til å bruke logoen mange steder. Du vil sannsynligvis bruke den på visittkortene dine, på skilt, og mange andre steder. Logoen må kunne brukes alle disse stedene. Den trenger å se bra ut stor, liten, og midt mellom. Du vil også forsikre deg om at designeren gir deg alle filene for logoen, og at du har rettighetene til å bruke dem som du vil.

2. Logoen bør være enkel. En av de enkleste måtene å gjøre en logo mer gjenkjennelig på er å holde den veldig enkel. Tenk på et selskap som Pepsi. De har en ekstremt enkel, og ekstremt gjenkjennelig logo. Enten logoen din er bare ord, som 3M sin, eller har et symbol som Pepsi – er det å holde den enkel definitivt veien å gå.

3. Fargene bør passe sammen, og det bør ikke være for mange av dem. Hold fargevalget nede i to eller tre farger. Dette hjelpe deg å holde logoen ren og enkel. Hold deg også unna lyse neonfarger og mørke, dystre farger. Til slutt, sørg for at fargevalget passer sammen med resten av bedriften. Det bør være en sammenheng i det hele.

4. Skriften din bør være leselig. Dette henger også sammen med enkelhet. Hold fonten enkel. Den kan være moro, så lenge den ikke er for komplisert. Du bør kunne se hva der står uansett hvor stor logoen er.

5. Du bør definitivt få hjelp. Du må ikke bestemme hvilket logodesign som er det beste helt alene. Det er faktisk bedre å ikke gjøre det. Logoen din bør appellere til mange mennesker. Få designeren til å lage flere eksempler, og få folk du kjenner til å stemme på dem. Involver så mange mennesker du kan. Dette gir deg øyeblikkelig tilbakemelding på hvilket design som faktisk fungerer.

Husk at det ikke finnes en perfekt logo. En god logo vil imidlertid være interessant, enkel og dynamisk. Bruk disse fem rådene for å komme deg dit!

MTV sin logodesign, veldig enkelt, veldig god
Logodesignet til MTV er et eksempel på et enkelt logodesign som har skapt en sterk merkevare. MTVs logodesign er eid av MTV International.
Favoriser og Del
Mesterlink.no
Bill Gates
Bill Gates
Innlegg: 1

Gå til Artiklercron